Skip to main content

Varför tejp?

Traditionella fixeringar, såsom nitar, skruvar, muttrar, bultar, häftklamrar, klämmor och flytande lim, anses ofta som de optimala metoderna för att ansluta två komponenter.

Tejp, filmer och skum är bevisade alternativ till dessa metoder; de kan matcha och dessutom ibland överstiga i styrka och hållbarhet. De ger unika fördelar som inte hittas med traditionella fästmetoder, såsom tätning, dämpning, skärmning och isolering.

Bättre produktdesign 
Byte av fixeringsmetod till tejp i din produkt öppnar en värld av möjligheter för att enkelt kombinera olika material eller ansluta oregelbundna ytor. Tejp ger osynlig fästning för en ren ytfinish och använder mindre utrymme än traditionella fixeringsmetoder.

  • Förverkliga din vision med större designmöjligheter, inspiration och flexibilitet. 
  • Uppnå önskad produktvikt / massa / storlek. 
  • Förbättrad estetik. 
  • Lös problem, t.ex. ansluta värmekänsliga material eller använda tunnare material 
  • Billigare prototyper 
  • Bättre produktprestanda 

Genom att använda tejp istället för traditionella fixningar förbättras produktens övergripande kvalité och prestandaTejp erbjuder ett pålitligt och hållbart band, även i de mest krävande applikationerna.

Tejp erbjuder extra funktionalitet som kan förbättra din produkt, t.ex. tätning från föroreningar och skydd mot vibrationer. Bättre produkter innebär högre kvalité och högre kundnöjdhet. 

Områden förenade med tejp utsätts inte för spänningar eller sprickbildningsamt att stressbelastningen fördelas jämnt över den tejpade ytan.Tejp kan tåla extrema miljöer och korroderar inte.Tejp erbjuder ytterligare tätningsfunktionalitet, vilket skyddar de inre delarna av din produkt 
 
Förbättrad tillverkning 
Att använda ett tejp i stället för traditionella fixningar kan generera ett antal effektiviseringar i dina tillverkningsprocesser genom att minska kostnaderna och öka produktiviteten. De kan också ge en tystare och säkrare arbetsmiljö där man byter ut exempelvis borrning, skruvning och svetsutrustning.

  • Minskat behov av verktyg och tillverkningsutrustning 
  • Minskad monteringstid 
  • Omedelbar adhesion till skillnad mot t.ex.flytande lim 
  • Enkel integrering i verksamheten, oavsett om man monterar för hand eller automatiskt

Kontakta oss

Välkommen att kontakta oss för mer information om hur vi kan hjälpa dig med tejper och häftämnen för din applikation.
08-564 708 80 | Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
ATC Tape Converting AB

Om ATC

Under mer än 25 år har vi sysslat med tejp och konvertering av häftmaterial. Vår samlade kompetens är djup och vi ser till att våra kunder alltid erbjuds den bästa kvaliteten och ett konkurrenskraftigt sortiment.

Kontakta oss

Mätarvägen 17A 196 37 Kungsängen SWEDEN

Tel: +46 (0)8-564 708 80
Fax: +46 (0)8-564 708 89
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.